Bejelentkezés

E-learning képzés

A bejelentett felnöttképzési tevékenységként elismert Fenntartható éllemiszerlánc referens képzés folytatásaként most e-learning típusú vizsgalehetőséget biztosítunk. Részletek...
Az összefogás iskolái Nyomtatás Email

Kedves Kollégák!

A legutóbbi sepsiszentgyörgyi laboratóriumi eszköz, berendezés, vegyszer gyűjtésünk - melyhez egyesületünk felkérésére, szép számban magánszemélyek, laboratóriumok, igazgatóságok és a szolgálat, valamint   az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó és kiváló szerencsi emberek is hozzájárultak - folytatásaként, egy iskola kérésére, a lehetőségeink szerint egy használt nagykapacitású fénymásoló feljavított változatát tudtuk kiküldeni! Nagyszerű köszönet érkezett érte cserébe, melyet itt megtekinthetnek.

Tisztelettel kérem továbbra is, hogy aki az első - reményeink szerint 2011-ben induló - háromnyelvű (magyar, román, angol) élelmiszerlánc-mérnök képzés, valamint a már meglévő környezetmérnök képzés, hallgatói laboratóriumának felszereléséhez, még használható laboratóriumi, informatikai eszközökkel, berendezésekkel hozzá tud járulni, keressen meg, hiszen ami nálunk felesleges más helyen még nagy érték lehet!

Ugyanis, terveink szerint 2011-ben vendégelőadók, hazai és külföldi szakemberek bevonásával elindítjuk Sepsiszentgyörgyön, a kolozsvári Babes-Bólyai Egyetem "székely karán" az élelmiszerlánc mérnök képzést. Ez egy olyan szakmai felsőfokú végzettséget adó képzés lesz, ahol a termőföld, a növénytermesztés, az állattenyésztés, az állategészségügy, az élelmiszer-előállítás, -forgalmazás, a hulladék-kezelés ismeretei mellett, laboratóriumi képességekkel is felruházódnak azok a hallgatók, akik kiváló élelmiszerjogi oktatásban is részesülnek majd.

A tanmenet összeállítása október közepén-végén itthon és Székelyföldön egyszerre kezdődik. Ehhez a műhelymunkához szívesen vesszük minden önkéntes szakember munkáját, javaslatát, adott esetben kész anyagait. A január végére összeálló tanmenethez, keressük az előadókat, akik a tananyagokat elkészítik. Ezek után lefolytatjuk a képzés akkreditációját!

A képzés, a székely egyetemi kar és civil egyesületünk, valamint a hozzánk csatlakozók közös munkája lesz. A karon - terveink szerint - az előadók elszállásolásáról, ellátásáról gondoskodnak, illetve arról, hogy az előadó előadási nyelvéről, illetve oktatási anyagairól, a többi nyelvre is lefordításra kerüljön a mondani való.

Ennek megfelelően a modulokból (például: növényvédőszerek kimutatásának módszerei, állatok takarmányozása; zoonotikus állatbetegségek; antibiotikumrezisztencia vizsgálat stb.) felépülő képzésen belül - egy-egy előadássorozatot szükség szerint gyakorlatok, majd számonkérés követ, s a szemeszterek végén kerül sor az összefoglaló vizsgákra.

Barátsággal, Dr. Búza László